Verzija laka za čitanje

Publikacije

Centar za orijentaciju društva – COD vam predstavlja izveštaj “Položaj osoba sa invaliditetom u Srpskoj zajednici na Kosovu”

IIHR korica

Svrha ovog izvestaja je da pruži više informacija o situaciji i potrebama osoba sa invaliditetom u srpskoj zajednici na Kosovu. Izveštaj ima za cilj da odredi ključne probleme sa kojima se OSI suočavaju u svakodnevnom životu, kao i postojanje servisa podrške i drugih značajnih faktora koji olakšavaju svakodnevni život i utiču na njihov položaj u društvu.

Izveštaj PDF

 

 

 

 

 

Holisticki izvestaj korica

Holistički izveštaj o monitoringu prava osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji predstavlja sveobuhvatni pregled stanja prava osoba sa invaliditetom u Srbiji, objedinjujući tri elementa holističkog monitoringa: monitoring individualnih iskustava, sistemski monitoring i monitoring medija. Na osnovu monitoringa individualnih iskustava i intervjua sa 60 osoba sa invaliditetom, te njihove kvalitativne analize, prepoznato je 5 gorućih oblasti u kojima je najviše izražen diskriminacija osoba sa invaliditetom i uskraćivanje njihovih prava. To su: pristupačnost – fizička i pristupačnost informacija i komunikacija, socijalna zaštita, obrazovanje, rad, zapošljavanje i zdravstvena zaštita.

Izveštaj PDF

  • Newsletter

  • Naši partneri

    Making it Work  

    EASPD  

     

    York University

     

     

     

     

     

  • Naši donatori

    AktionMensch  Handicap International

    EU  SIDA

    Austrian Development Cooperation

    FCO_BE_RS_BEG2_PS_BK[1]